

ANNEX 83 – POSITIVE ENERGY DISTRICTS WORKING MEETING AGENDA

23-24 September 2021

Main venue: Common Teams meeting, Subtask venues: Subtask Teams meetings N.B. All times are CET (Central European Time)

AGENDA

CET	Day 1: Thursday September 23 rd
	Annex plenary session and parallel sessions
	Link for plenary session: <u>Click here to join the meeting</u>
10:00	Welcome, Annex 83 status recap & introduction in the chat
20 min	Presentation of Annex status by Ala Hasan
	Preparing for the next ExCo meeting on 10-11 November
	Write Introductions in chat at the same time with the presentation:
	• Everybody writes a short introduction of oneself to the chat (name, affiliation,
	country, subtasks that interests them)
10:20	Subtask presentations A & B (15 min presentation + 15 min discussion each)
60 min	Presenting subtask summary and next steps
11:20 <i>15 min</i>	Break, Doodle poll on next meeting time closes (Link)
11:35	Subtask presentations C & D (15 min presentation + 15 min discussion each)
60 min	Presenting subtask summary and next steps
12:35	Preparing for today's exercise
10 min	Presentation by Ala Hasan
	 Announcing date for the next meeting based on Doodle poll.
	• Agree timing for recurrent subtask leaders' monthly meetings.
	Guidance for parallel sessions: mapping projects, initiatives and networks
	connected to the Annex for participants (<u>Link</u>) and updating common Gantt diagram (<u>Link</u>).
	• Subtask B: Planning an inter-Subtask workshop on the preliminary results Activity
	B1: Mapping technical and system innovation solutions for PED (potential topics
	e.g.: presenting results, involving other subtasks in investigating maturity,
	applicability, economic feasibility, social acceptability, etc.).
	• Subtask C: outline how to report results of literature analysis in Activities C1.1- C2.1-C3.1 / Kick-off of activities C12, C22, C32.
	 Subtask D: outline how to proceed with collaboration with COST action PED-EU-
	NET etc.
12:45	Break
60 min	
13:45	Subtask planning – parallel sessions
Duration	Comparing subtask results and activities with original plan. Subtask planning and task
decided by	sharing based on recognized needs.
subtask	Use the Teams link for your subtask when joining the parallel sessions:
leaders	Subtask A: The ST-A meeting postponed to early October
	Subtask B: <u>Click here to join the meeting</u>
	Subtask C: <u>Click here to join the meeting</u>



Subtask D: Click here to join the meeting

CET	Day 2: Friday Sontombor 24 th
CET	Day 2: Friday September 24 th Annex subtask recap session, PhD talk and PED showcases
	Link for day 2:
	Click here to join the meeting
10:00 <i>90 min</i>	 Recap of subtask sessions and alignment of subtask activities (4x10 min presentations + 50 min discussion in the end) Chair Ala Hasan This session is mainly for subtask leaders, but open to others Subtask B presents their ideas for inter-Subtask workshop on the preliminary results Activity B1: Mapping technical and system innovation solutions for PED (10 min) All Subtasks present their results (10 min each) Discussion for harmonizing subtask activities (all subtask leaders make notes, 40 min)
11:30 <i>60 min</i>	Break
12:30 120 min	 PED showcases (4x20 min presentation + 4x10 min discussion) Chair Hassam Ur Rehman PED Planning and Design Process in Kadikoy- Istanbul by Beril Alpagut- Demir Energy Consulting Development towards PEDs in Lviv, Ukraina (SPARCS Fellow City) by Maksym Terletsky - Deputy Director, programme manager from City Institute. H2020 EXCESS: Positive Energy Building Solutions in four EU Climate Zones: An Austrian PED by Andreas Tuerk, Joanneum Research ZEN pilot: Campus Evenstad- Norway by Åse Lekang Sørensen, SINTEF
14:30 <i>30 min</i>	Break
15:00 <i>90 min</i>	 PhD talks Chair Professor Maurizio Cellura, Summer School, Francesco Guarino Presentations of PhD students A case study of a coastal zero-emission office building in Hong Kong - Shijie Zhou, Hong Kong Positive energy districts and energy flexibility: an application in southern Italy - Ilaria Marotta, Italy The role of data modeling in energy system modeling for positive energy districts – Saeed Ranjbar, Canada
16:30	Close the meeting