



# **ANNEX 83 – POSITIVE ENERGY DISTRICTS**

# **WORKING MEETING AGENDA**

### 11-12 September 2023

Main venue: Starling Hotel + Teams virtual room Subtask

venues: Starling Hotel + Teams virtual rooms

N.B. Venue on 13<sup>th</sup> September at CISBAT conference

(separate registration needed)

N.B. All times are in (Central European Time, Time of Zurich)

## **AGENDA**

	Day 1: Monday September 11th Annex plenary session and parallel sessions*
	Welcome, Annex 83 status recap & introduction in the chat
09:00	Presentation of Annex status
20 min	by Francesco Guarino &Francesco Reda
	Preparing for the next ExCo meeting on November 2023
	Write Introductions in chat at the same time with the presentation:
	Roll Call: Everybody writes Name and Affiliation and tasks of interests in the Teams chat
9:20	Morning stretching:
40 min	Each participant introduce herself/himself from the stage (name, affiliation, country,
40.20	subtasks that interests them)
10:20	Subtask presentations A & B (15 min presentation + 15 min discussion each)
60 min	Presenting subtask summary and next steps
11:20	Break, Doodle poll on next meeting time closes
15 min	Cubtool associations C.O. D. (45 min association at 45 min discussion cook)
11:35	Subtask presentations C & D (15 min presentation + 15 min discussion each)
60 min	Presenting subtask summary and next steps
12:35	Preparing for today's exercise Presentation by
10 min	Francesco Guarino
	<ul> <li>Announcing date for the next meeting based on Doodle poll;</li> </ul>
	<ul> <li>Guidance for parallel sessions: mapping projects, initiatives and networks</li> </ul>
	connected to the Annex for participants and updating common Gantt
	diagram;
12:45	Break
60 min	

### **Annex 83 - Positive Energy Districts**

Working Meeting
Agenda for 11–12 September 2023





13:45

Subtask planning - parallel sessions

Duration decided by subtask leaders

 $Comparing \ subtask \ results \ and \ activities \ with \ original \ plan. \ Subtask \ planning \ and \ task$ 

sharing based on recognized needs.

20:00 Social Dinner

# Day 2: Tuesday September 12th Annex subtask recap session and PED showcases

10:00 Technical tour

12:00 Break

60 min

13:00

Recap of subtask sessions and alignment of subtask activities (4x10 min presentations

90 min + 50 min discussion in the end) Chair Francesco Guarino & Francesco Reda

This session is mainly for subtask leaders, but open to others

All Subtasks present their results & the summary of the subtask advancements (10 min

each)

Discussion for harmonizing subtask activities (all subtask leaders make notes, 50 min)

14:30 Ph.D Talks

16:30 Close the meeting- Francesco Reda, Francesco Guarino

Day 3: Wednesday September 13<sup>th</sup> PED Workshop at CISBAT

16:30 90 min 18:00 IEA EBC Annex 83 Workshop (at CISBAT conference; separate registration needed)